In verwachting zijn is zoiets wonderlijks – en tegelijkertijd is er niets gewoner, niets menselijker dan dit.

In verwachting zijn… je samen met je levenspartner voorbereiden op de geboorte van je kind, en de periode daarna.

Met behulp van inzichten vanuit de haptonomie kan dat voorbereiden een bijzondere en tegelijkertijd een gewone, menselijke dimensie krijgen.

Gewoon, menselijk, omdat samen stilstaan bij elkaar, de zwangerschap, jullie kind eigenlijk zo vanzelfsprekend is. Bijzonder, omdat we niet meer zo gewend zijn gevoelsmatig te weten hoe we er samen ( met zijn drieën) mee om kunnen gaan.

Begeleiding op haptonomische basis reikt je de mogelijkheden aan te ontdekken hoe je elkaar en je kind kunt verstaan. Door onderlinge afstemming kun je elkaar ondersteunen, en hierdoor samen je kind voor, tijdens en na de geboorte begeleiden.

Door de persoonlijke begeleiding wordt datgene aangeboden wat voor jullie op dit moment zinvol en prettig is.

De eerste afspraak is een kennismakings- en intakegesprek. Als jullie besluiten verder te gaan volgen er nog ongeveer 5 sessies tot de geboorte. Hierbij ben je samen aanwezig en samen actief betrokken.

Daarnaast zoek je thuis naar de wijze waarop het aangereikte eigen gemaakt kan worden.

Elke sessie is afgestemd op de leeftijd van de baby. In de loop van de sessies verschuift het accent van meer gericht op zwangerschap en contact maken, naar de geboorte en de periode hierna. Na de geboorte volgen nog 1 of 2 sessies met jullie drieën.