In augustus 1962 ben ik in Arnhem geboren. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik fysiotherapie gaan Anjo Markhorststuderen. In 1985 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd.

Daarna heb ik met veel plezier in de revalidatie gewerkt. Eerst 13 jaar met kinderen van alle leeftijden, daarna nog enkele jaren met volwassenen.

Tijdens mijn opleiding en in mijn werk kreeg ik steeds meer interesse voor de wijze waarop mensen met zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen in contact staan.

De haptonomische benaderingswijze, waar ik me sinds 1993 in verdiep, geeft mij mooie inzichten dit menselijke contact te beschouwen en te begeleiden.

Mijn haptonomiescholing heb ik gevolgd aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave. Naast de basisscholing en de twee vervolgscholingen, heb ik hier onder andere de scholing voor pre- en postnatale begeleiding en de kinderhaptonomie gevolgd.

Nadat ik cursussen heb gevolgd op het gebied van psychopathologie, heb ik mij in 2006 als haptotherapeut aangesloten bij de NVPA.

Sinds 2001 ben ik als docent fysiotherapeutische vakken verbonden aan de HAN, en heb ik me tot 2017 gericht op studenten in de laatste twee jaar van hun bachelorstudie, waarbij ik ze zowel inhoudelijk als procesmatig begeleid. Ook verzorgde ik scholingen op het gebied van intervisie en het begeleiden van stagiaires. Sinds 2013 geef ik daarnaast ook les op de Master Musculoskeletale Revalidatie.

Sinds 2017 ben ik als opleider van intervisiecoaches verbonden aan het KNGF (Koninklijk genootschap voor Fysiotherapie).

 

Vanaf januari 2002 heb ik een eigen haptotherapiepraktijk in Arnhem gevoerd, waar ik met veel plezier onder andere nauw samenwerkte met de naastgelegen verloskundigenpraktijk.

In september 2007 vestigde  ik me als fysiotherapeut en haptotherapeut in Druten, in het pand van fysiotherapie Maasstaete. Dit leverde een samenwerking op die mij vakinhoudelijk en persoonlijk veel heeft geboden. Al snel kreeg ik contact met Monique Gerritsen, psycholoog in Druten. Dit resulteerde  in steeds nauwere samenwerking, en van augsutus 2012 tot december 2018 heb ik in haar praktijk ruimte gehuurd vooral voor haptotherapie.

In 2016 ben ik me, naast in Druten, ook in Huissen gaan vestigen.

 

Vanaf 1 januari 2019 is "Huissen" mijn enige praktijkadres. Druten achter me laten viel me na ruim 11 jaar zwaar, maar ik heb hier heel bewust voor gekozen. Ik krijg hiermee meer tijd om mijn coach-en intervisie-activiteiten uit te breiden en te verdiepen, en bijkomend voordeel is dat ik nu vaker op de fiets naar mijn werk kan... 

 

Sinds 2010 werk ik nauw samen met syntact Management Ontwikkeling, en verzorg ik coachingstrajecten binnen de ICT branche.

Ondertussen volgde ik in Amsterdam de opleiding tot supervisor, en later ook als registercoach, en sinds september 2011 ben ik geregistreerd supervisor, sinds 2016 als registercoach; beide bij de LVSC.

 

In mijn haptotherapeutische begeleiding komt mijn supervisor- en coach-zijn tot uiting door nog meer bewustwording van leer- en ontwikkelprocessen en de beïnvloeding hiervan. Andersom kan ik door mijn haptonomische scholing in mijn supervisie en coachtrajecten een belevingsgerichte sfeer creëren.

Mijn enthousiasme voor het werken met mensen met een hulp en ontwikkelvraag wordt naarmate ik ouder wordt alleen maar groter. Door levenservaring en scholing kan ik steeds meer vraagstukken aan gaan. Mijn voorliefde voor het begeleiden van verbinding van mijn medemens, met zichzelf en met zijn omgeving maakt dat ik in toenemende mate interesse heb om de begeleiding binnen een context te plaatsen.  Dit kan het gezin zijn, een relatie of het werk of hobby.